2394031420 16ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Δρυμού, Θεσσαλονίκη fotiadisgreg@hotmail.com
hero image
banner image

ΕΥΡΩΣΥΝ
Συνθετικά Κουφώματα


Ρολά:
Μια απόφαση που θα πρέπει να πάρετε με την κατασκευή των κουφωμάτων σας είναι αν θα τοποθετήσετε πατζούρι ή ρολό.

Γενικά καλό είναι να ξέρετε πως συνήθως τα παντζούρια είναι πιο πρακτικά και πιθανόν και πιο οικονομικά. Κάποιες φορές όμως η χρήση του ρολού είναι υποχρεωτική και μονόδρομος. Πριν την επιλογή καλό θα είναι να έχετε κατά νου τα παρακάτω:

Τα παντζούρια συνήθως διακρίνονται σε ανοιγόμενα ή συρόμενα, ενώ το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι πως σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα πλαίσιο που περιβάλει τα φύλλα του παντζουριού, κάτι που προσδίδει στα κουφώματα περισσότερη ασφάλεια. Όσον αφορά τα ανοιγόμενα κουφώματα, μπορούμε να τοποθετήσουμε στα πατζούρια όσα φύλλα θέλουμε (από μονόφυλλα ως εξάφυλλα). Στην περίπτωση των συρώμενων τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, καθώς μπορούμε να έχουμε μονόφυλλα ή και δίφυλλα, τα οποία στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αρκετά για να καλύψουν τα κουφώματα.
 

Τα ρολά κάθετης κίνησης στα κουφώματα, με τα φύλλα των ρολών να είναι συνήθως κατασκευασμένα από pvc, φύλλο αλουμινίου με πολυουρεθάνη, προφίλ αλουμινίου ή ακόμα και ξύλο. Σε περίπτωση που κύρια προτίμησή σας είναι η αντοχή και η ασφάλεια στα κουφώματα, καλό είναι να προτιμέσετε ρολά με φύλλα από προφίλ αλουμινίου, ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν τη στιβαρότητα που έχουν τα κουφώματα με πατζούρια. Τελειώνοντας σχετικά με τα ρολά, η κίνησή τους μπορεί να γίνεται με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα με ιμάντα, με μανιβέλα, με ηλεκτρικό μοτέρ, καθώς και με ηλεκτρικό μοτέρ μαζί με μανιβέλα. Κάποιες φορές είναι δική σας η επιλογή, ενώ κάποιες άλλες οι προηγούμενες επιλογές σας καθορίζουν αυτή τη λεπτομέρεια.

 

Σίτες:
Το ειδικό ύφασμα που τοποθετούμε στα κουφώματα των παραθύρων, για να αποφύγουμε την είσοδο ενοχλητικών εντόμων, ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να ανανεώνουμε τον καθαρό αέρα στο σπίτι μας, με την είσοδο φρέσκου αέρα από έξω είναι η σίτα. Συνήθως μπαίνει σε κουφώματα αλουμινίου και σε κουφώματα pvc, ενώ πιο σπάνια εφαρμόζεται σε ξύλινα κουφώματα. Τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί και συχνά μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πλέγμα αλουμινίου ή από γαλβανισμένο σύρμα σιδήρου.

Υπάρχουν σίτες σε διάφορα μεγέθη, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το μέγεθος των τρυπών που υπάρχουν στο ύφασμα της σήτας. Επίσης υπάρχουν και αρκετά είδη σήτας, ανάλογα με τον τρόπο που ανοίγουν. Τα οποία συνοψίζονται στα 3 πιο συνηθισμένα είδη που εφαρμόζονται σε κουφώματα:

Κάθετη σίτα
Συρόμενη σίτα
Στεθερή σίτα