2394031420 16ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Δρυμού, Θεσσαλονίκη fotiadisgreg@hotmail.com
hero image
banner image

ΕΥΡΩΣΥΝ
Συνθετικά Κουφώματα


Τα κουφώματα αλουμινίου εμφανίστηκαν στην Ελλάδα την δεκαετία του ’60. Με την εξέλιξη στην τεχνολογία της παραγωγής προφίλ (διατομών) αλουμινίου, η δυνατότητα κατασκευής σύνθετων διατομών και η ευρηματικότητα στον τομέα σχεδιασμού συστημάτων συνέβαλαν στην γρήγορη εξάπλωσή τους.
Η ασφάλεια των κατασκευών και οι απαιτήσεις ποιότητας, οι ανάγκες χρήσης και η αισθητική εμφάνιση οδήγησαν στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων κουφωμάτων αλουμινίου, τα γνωστά «συστήματα», τα οποία συνδυάζουν κατάλληλα προφίλ αλουμινίου, ειδικά εξαρτήματα, μηχανισμούς λειτουργίας, τζάμια και υλικά στεγάνωσης.

Σήμερα, τα συστήματα αλουμινίου κυριαρχούν στα κουφώματα καθώς κυκλοφορούν στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία και συνδυάζουν κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά που εναρμονίζονται πλήρως με τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. Το αλουμίνιο έχει μάλιστα κατοχυρωθεί ως το πλέον ιδανικό υλικό κατασκευής κουφωμάτων στη χώρα μας και προτιμάται από μεγάλο ποσοστό καταναλωτών χάρις στα αδιαμφισβήτητα προτερήματα που προσφέρει σε σχέση με άλλα υλικά.

Κι αυτό γιατί το αλουμίνιο δεν αντιδρά σοβαρά στις αλλαγές κλίματος και θερμοκρασίας σε αντίθεση με το ξύλο στο οποίο προκαλούνται διαβρώσεις και το PVC που γίνεται πιο εύθραυστο στις χαμηλές θερμοκρασίες και πιο εύκαμπτο στις υψηλές. Επίσης, είναι πιο ανθεκτικό στις παραμορφώσεις και δεν απαιτεί ενίσχυση όπως τα πλαστικά κουφώματα. Τα λεπτότερα και κομψότερα πλαίσια αλουμινίου δίνουν μεγαλύτερες επιφάνειες γυαλιού χωρίς να μειώνεται η αντοχή και η ακαμψία τους καθώς κατασκευάζονται με τη χρήση διελασμένων προφίλ.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου:
Το αλουμίνιο είναι υλικό με μεγάλες μηχανικές αντοχές, με αποτέλεσμα να παρέχουν ασύγκριτη ασφάλεια
Ευελιξία στον σχεδιασμό των κουφωμάτων, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν σε διάφορα σχέδια και μορφές.
Τεράστια αντοχή και σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής
Παρά τη μεγάλη αντοχή που έχουν τα κουφώματα αλουμινίου, δεν παρουσιάζουν αντίστοιχη διαφορά στο βάρος τους, με αποτέλεσμα να είναι ελαφρά και μεταφέρονται εύκολα

Απόλυτα οικολογικό προϊόν